Hírlevelünkből elsőként értesülhet a legjobb akciós utazásokról és repülőjegyekről, izgalmas útleírásokat és utazással kapcsolatos hasznos információkat olvashat és nyereményjátékainkon is részt vehet.

Hírlevél feliratkozás

Minarettravel - QR-Code

Neckermann ajánlatok

Neckermann logó

Körutazás logó

pályamatrica vásárlás

Úti célok

Bulgária

Bulgária Délkelet-Európában, a Balkán félsziget északkeleti részén fekszik. Északon a természetes határ a Duna-mely Romániától választja el, nyugaton Szerbia és Macedónia, délen Törökország és Görögország. Évtizedeken keresztül nyaraltak a magyar turisták a Fekete tenger csodás partján, az Aranyhomokon és a Napos parton, olykor megismerve Bulgária más tájait is. Kisgyermekes családok, kalandvágyó fiatalok keresték fel sekély tengerpartját, égbenyúló hegyeit, zöldellő erdeit. Az ország természeti adottságai az idők során mit sem változtak, ma is kielégíti az idelátogatók minden igényét. Mi is az, ami különösen vonzó ebben a furcsa, szép balkáni országban? A tenger kékje ragyog, hófödte csúcsok villognak a napfényben, kolostorok imára buzdító csendje némaságra int.

Ciprus

Ciprus a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete Szicília és Szardínia után. A táj rendkívül sokszínű.
A kis sziget mindent magában rejt, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz szükséges. A múzeumok kincsei, a kulturális örökség, ógörög emlékek, kolostorok, minaretek mind magával ragadó látvány. A legenda úgy tartja, Aphrodité, a szerelem istennője ezen a szigeten lépett ki a tengerből. A sziklák Nagy Sándort, a történelem legnagyobb hódítóját is elbűvölte, s Leonardo da Vinci is megízlelte a sziget egyedülálló szépségét. Antonius római császár pedig Kleopátrának ajándékozta e csodaszép helyet. Ciprus a szerelem szigete? Valóban… Mindenkit rabul ejt a táj!

Átlaghőmérséklet

°C

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

Nappal

25

30

32

33

29

25

Éjszaka

19

24

25

25

24

19

Tengervíz

20

21

23

25

24

24

Costa Brava

A turisták körében közkedvelt partszakasz Blanesig húzódik, rendkívül kellemes a klímája, és a tenger vize tiszta. Csodálatos strandjai, kicsiny öblei, a szolgáltatások széles skálája a pihenni, kirándulni, kikapcsolódni vágyókat egyaránt szolgálja, és felejthetetlen élményben részesíti. Az üdülohelyek a nagyvárosok Barcelona és Gerona közelében találhatók, így a nyaralók a spanyol városok életébe is betekinthetnek.

Costa del Sol

A "napos part", a Földközi tenger egész Andalúzia-i partszakaszát felöleli, Spanyolország legdélebbi csücskéig, egészen Gibraltárig terjed. Andalúziában találhatóak Spanyolország talán legszebb városai, Sevilla, Cordóba, Granada, Ronda, mind - mind különleges műemlékeket riznek, a térség lakóházai magukon viselik Észak-Afrika jegyeit is, a fehérre meszelt házakhoz szép virágos belső udvarok tartoznak.
Az üdülőhelyeken széles homokos strandot, kényelmes jól felszerelt szállodákat, fejlett infrastruktúrát találunk. A történelmi nevezetességek megtekintése mellett ne mulasszák el kipróbálni az üdülőhelyek hangulatos éttermeit, ahol a helyi konyhaművészet remekei mellett kiváló minőségű borokat is kóstolhatnak.

Egyiptom

AFRIKA GYÖNGYSZEME - méltán viseli e nevet a világ leghosszabb folyójával büszkélkedő ország. Ha nem lenne a hatalmas Nílus, mely az országnak nem csupán a jellegét, hanem egész történelmét, gazdaságát meghatározza, ezen a száraz sivatagi területen sosem alakulhatott volna ki ez a magas szintű egyiptomi kultúra. E név hallatán egzotikus helyek, piramisok, fáraók, Tutanhamon kincsei és egy rég letűnt, dicsőséges civilizáció titokzatos képei elevenednek meg szemeink előtt.
"Nincs még egy ország, mely ennyi csodát tartogatna" - írta Hérodotosz 2400 évvel ezelőtt és a mai kor látogatói mind találnak Egyiptomban valami ízlésüknek megfelelőt. A Vörös-tenger páratlan lehetőséget nyújt a búvároknak és a vízisportok szerelmeseinek, a régészet, történelem iránt érdeklődőknek felbecsülhetetlen élményt nyújtanak az ötezer éves archeológiai kincsek.
Gíza híres piramisait, a Szfinxet, a Khan el Khalili forgatagát, az Egyiptomi Múzeumban pedig Tutanhamon kincseit, Luxor és Karnak csodálatos templomait, Théba királysírját tekinthetik meg. Felkereshetik Memphis múzeumát, Sakkara piramisait és sírkertjeit vagy megcsodálhatják Alexandria római kori emlékeit. Hajóútjainkon és speciális kombinált túráinkon (körutazás + üdülés) Edfu és Kom Ombo csodálatos műemlékei mellett Asszuan városával találkozhatnak, üdülésüket nílusi hajóúttal egészíthetik ki. Akit inkább a mai kép érdekel, lenyűgözi Kairó világvárosi forgataga, a kereskedő utcák, az egzotikus éjszakai élet.
Közvetlen járatainkkal utazhatnak Hurghadára és Sharm El Sheikh-re, ahol a tenger az év 12 hónapjában fürdőzésre alkalmas. Kristálytiszta tengervíz, szikrázó napsütés és felhőtlen kék égbolt csalogatja ide a turistákat. Télen is kínáljuk közvetlen charterjáratunkat Sharm El Sheikh-re. Az ismert üdülőparadicsomot a búvárok fedezték fel, ma már azonban csodálatos luxus üdülőhellyé vált.

Horvátország

Horvátország csak néhány száz kilométerre fekszik hazánktól. Az Adria "gyöngyszemét" páratlan természet, állandó napsütés, hihetetlenül kék tenger és a nagy európai üdülőhelyekhez képest elfogadható árak jellemzik. Az ország Magyarországgal, Szlovéniával, Szerbiával és Bosznia-Hercegovinával határos. Tengerpartja több mint 1800 km hosszú, így nem csoda, hogy az ország nevének hallatán az embereknek először a napsütés, a festői szigetek, zátonyok és a gyönyörű tenger jut eszébe. Az ország éghajlata a tengerparti területeken mediterrán, a hegyek által nem védett belső területeken a magyarországihoz hasonló a klíma. A 22-25 C-s tengervíz igazi élvezetet nyújt a fürdőzőknek. Tengerpartja aprókavicsos, köves, sziklás, homokos. Az ország rendkívül gazdag történelmi emlékekben, elég csak a világörökség részét képező dubrovniki óvárosra Zadarra, Splitre vagy Rovinj épületeire gondolnunk. A 7 nemzeti parkja a maga nemében mind világhírű. Katalógusunk kínálatával biztosak vagyunk abban, hogy mindenki megtalálja a számára legtöbb élményt nyújtó üdülést!  Kérje segítségünket a 

Kanári-szigetek

A Kanári-szigetek a Ráktérítőhöz közel, Afrika szaharai övezetétől nem messze találhatóak. Szigetekről lévén szó, az Atlanti-óceán befolyásolja az időjárást, így mindig nyárias meleg van, azonban soha nincsen elviselhetetlen hőség. A hét nagyobb és a hozzájuk kapcsolódó több kisebb szigetből álló szigetcsoport vulkanikus eredetű, ezért a domborzat és a növényzet változatos: trópusi, oázisszerű területek, száraz, sivatagias fennsíkok, lávakőzettel borított hegyoldalak. A szigetek mégsem erről, hanem hosszú évtizedek óta a híres homo-kos tengerpartjaikról és üdülőhelyeikről ismertek. A szigetcsoport az európai országokból érkező turisták valóságos Kánaánja, hiszen a nap itt mindig süt, meg-megcsillan az Óceán azúrján, az égbolt pedig mindig kék. Tenerife a szigetcsoport legnagyobbja, amelyet a sziget középvonalá-ban húzódó, Spanyolország legmagasabb hegysége a Teide oszt ketté. Így alakulhatott ki a helyi felfogás szerint is rendkívül elhatárolt déli (Tenerife Sur) és északi (Tenerife Nord) üdülőövezet. Az északi part mérsékeltebb éghajlatú, gyakrabban felhős, de különleges növényekben és élővilágában gazdagabb. A déli partvonal mikroklímája különbözik az északitól, ez a melegebb és szárazabb vidék. Itt található a népszerű Playa de las Americas üdülőnegyed is. Ez a régió az utóbbi évek során a fiatalok körében vált egyre népszerűbbé, mivel az üdülőhely hangulatát meghatározzák a szállodakomplexumok, apartmanházak, éttermek, üzletek diszkók és egyéb szórakozóhelyek. Azonban Tenerife történelmi, építészeti érdekességekben és természeti szépségekben is gazdag.

Korfu

Korfu a Jón szigetcsoport legészakibb tagja, mely természeti szépségeivel, smaragd tengerpartjával, évről évre a látogatók tízezreit vonzza. Korfu története az ókorig s még messzebb nyúlik vissza, s a szinte évszázadonként változó rend, a szigetet uraló fennhatóság, sokszínű kultúrát teremtett Korfun, melynek emlékeit a mai napig őrzi. A sziget bebarangolásakor az odautazó turista bepillantást nyerhet a sok száz éves hagyományt őrző kis falvak életébe, bejárhatja Korfu vadregényes tájait, s megtapasztalhatja a délszaki pezsgés varázslatos hangulatát. A szigetet körülölelő tengerpart igen változatos, homokos, kavicsos és sziklás partszakaszok váltakoznak, melyeken mind a nap, mind a vízisportok szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek.

Görögország legészakibb pontja, a Jón-szigetek közül a legfontosabb és a legszebb sziget. Ragyogó és egyedülálló klímája, csodás növényzete és látnivalói páratlan élményt nyújtanak az idelátogatóknak. Odüsszeusz örökzöld szigetén még ma is könnyen találnak csendes, nyugodt, szinte érintetlen és igen változatos partszakaszokat, hagyományörző hegyi falvakat és lélegzetelálító tájakat, természeti képződményeket, melyeket - már csak a sziget kis méretei miatt is - mindenképp

Kos

A Dodekaniszosz szigetcsoport harmadik legnagyobb szigete. Rohamosan fejlődő, népszerű üdülőhely. Az egész sziget bővelkedik a különleges növényekben, rengeteg a látnivaló. A sziget változatos nyaralást biztosít, nem csupán történelmi városai miatt. Több kilométer hosszú homokos strandok, bárok és diszkók, a virágpompa és az áttetsző tenger vonzza az ide látogatókat.

Kréta

A görög szigetvilág legdélibb és legnagyobb szigete Kréta, mely több ezer éves történelmi múltra tekint vissza. Krétáról leginkább álmodni érdemes. Szinte hihetetlen, hogy ilyen tájat alkothatott a természet.
Megáli nísi, azaz a nagy sziget, így becézik a görögök Krétát, amely méltán rászolgált e névre, hisz ez a föld, Európa legdélibb részén, egy ősi kultúra szülőhelye, a nyugati civilizáció bölcsője. Varázsát, bűvös vonzerejét az érintetlen festői táj és a völgyekben megbújó kicsiny falvak, a strandolásra kiválóan alkalmas homokos partok és a krétaiak messze földön híres vendégszeretete tovább növeli. Fedezze fel Ön is a mítoszok földjét, Zeusz szülőhelyét, ahol a Földközi-tenger azúrkék hullámai kora tavasztól késő őszig hívogatják a napfény szerelmeseit
Megválaszolatlan kérdés marad tehát, hogy ki teremthette a földdarab vízbe szakadó, meredek, sziklás partjait, lankás homokfövényeit, ki szórta tele feszínét pirosló mákföldekkel, pálmaligetekkel, végtelen hegyekkel, ki csipkézte ki partjait bársonyos öblökkel. Mindezen tudatában természetesnek tunik, hogy a szigetet a mítoszok földjének nevezik és a görög foisten Zeusz szülohelye is. A mítoszok világát idézi fel Irákliontól 5 km-re fekvo több ezer éves knosszoszi palota labirintust mintázó alapzata, ahová Minosz király feleségének bikafeju fiát, Minotauruszt rejtette.
Az ókori emlékek mellett Kréta igazi arcát a sziget belsejében megbújó osi falvakban tapasztalhatják meg. Térjenek be egy krétai tavernába, ahol kedvükre válogathatnak a jobbnál jobb saláták, gyümölcsök, tengeri halak, sajtok között. A vendéglos régi görög szokás szerint, ha kell, napkeltéig virraszt egyut a vendégekkel.
Krétai üdülésük során feltétlenül látogassanak el a világ egyik legkülönlegesebb és legszebb szigetére. Szantorinire, mely kékes teteju, hófehér házaival, fekete homokjával, meredek sziklafalaival páratlan látványt nyújt, és ha már itt vannak, feltétlenül ízleljék meg a híres szantorini bort.

Madeira

Madeira szigete egy vulkánkitörés során keletkezett, majd portugál hajósok fedezték fel a XV. század elején. Az öt szigetből álló csoport 741 km2 területen helyezkedik el, amelynek legnagyobbja Madeira. A sziget 280.000 lakosából, mintegy 125.000-en a fővárosban, Funchalban élnek. A sziget az Atlanti-óceánon, Nyugat-Afrika partjaitól 545 km-re, a Kanári-szigetektől északra, Lisszabontól 964 km-re helyezkedik el. A fél-trópusi időjárás. Télen-nyáron kedvez az örök nyár, a napsütés és a tenger szerelmeseinek is. Éves átlaghőmérséklet 22°C. A domborzat változatos, a növényzet dús és mindig zöld. Hegycsúcsok, fennsíkok, völgyek, öblök és óriás sziklák váltogatják egymást a kék óceánnal körülvett varázslatos szigeten. Itt található a világ második, egyben Európa legmagasabb tengeri sziklaszirtje a „Cabo Girao”. A szigeten valaha vulkánok riogatták az ott élőket, azonban utoljára mintegy 1000 évvel ezelőtt volt tapasztalható kisebb vulkáni működés. Madeira hosszú ideje nagy népszerűségnek örvend, már a Habsburg királyi családból sokan megfordultak itt, olyannyira, hogy itt talált menedéket a nemrég boldoggá avatott IV. Károly is a Monarchia bukása után, síremléke a Monte-i templomban található. Bár a tengerpart többségében sziklás, mégis lehetőség nyílik a fürdőzésre, akár a természet által kialakított vulkanikus medence-öblökben, akár a tengerpart sziklájába vájt mesterséges medencékben vagy a többségében feketehomokos partszakaszokon. A finom homokos tengerpart kedvelőit a mesterségesen feltöltött Calheta-i tengerpart vagy a közeli Porto Santo szigete várja. Változatos programok, sportolási, kirándulási lehetőségek nyújtanak kikapcsolódást az egész sziget területén: búvárkodás, gyalogtúrázás az öntözőcsatornák „levada”-k mentén, hegymászás, szárazföldi szánkózás a „toboggan”-on, lovaglás, golfozás, vitorlázás, hajótúrák, nyílt tengeri horgászat... A főváros Funchal, számtalan látnivalóval vonzza a kíváncsi turistákat: gyümölcs-, és virág piac, botanikus kert, paloták, nemzeti kúriák, temp-lomok, panoráma ballon, a híres panoráma-kabinos drótkötélpálya, és mindez csak ízelítő az amúgy is barátságos, szökőkutakkal tűzdelt városka kínálatából. A sziget valaha volt, ma már elfeledett fővárosa, Machico, Madeira második legnagyobb városa, mely az utóbbi években lendületes fejlődésnek indult, de a régi mesterségek sem tűntek el: itt még ma is gyártják a hagyományos fadongás bárkákat, amelyek segítségével a „gaiado”-kat, azaz a tonhal egy fajtáját halásszák. A madeirai kézműipar másik remeke, a nádfonás, melynek központja a meredek hegyoldalba épült Camacha. A városka egyik műhelyében végigkísérhetjük a kosárfonók igen nehéz munkáját. Érdemes felkeresni a kis halász-, borászfalvat, Porto Moniz-t is, amelynek kristálytiszta sziklafürdője igen kellemes kikapcsolódást kínál a túrázástól elfáradt utazóknak. A sziget második legnagyobb üdülőközpontja Funchal után Canico, amely a sziget déli partján, a fővárostól, Funchal-tól kb. 10 km-re fekszik. Canico de Baixo tengerparti nyaralóközpont gyönyörű kertjeivel, kisutcáival, óceánba ereszkedő sziklapartjaival nagyszerű hely a pihenésre, kikapcsolódásra. Számos étterem, szálloda és turisztikai komplexum várja a látogatókat.

Mallorca

Mallorca a Baleár szigetek egyik tagja. „A kis szikla” így nevezik a Mallorcaiak a spanyol nyár szigetét, ahol évente hat hónapon át süt a nap. Változatos természeti adottságai a Földközi tenger egyik legkedveltebb szigetévé tették. A lankás vidéken impozáns hegycsúcsok váltakoznak. A festõi falvak, a régi kolostorok, a romantikus terek Palma óvárosában, mind az Önök felfedezésére várnak. A sziget északi részén drámaian meredek sziklafalak, déli partján több kilométeres hosszúságban elnyúló finomhomokos partok találhatóak. Körülötte a végtelen nagy és kék tenger. A klíma nagyszerű, a tengervíz 25 fokos is lehet. A dűnék között kis strandok nyújtanak kellemes fürdési lehetőség

Málta

A mediterrán térség központjában, Európa és Afrika között található Málta mindössze  90 kilométerre Szicíliától. Ez a különleges hangulatú mediterrán szigetcsoport a ragyogó napsütés, kristálytiszta tenger és az élő történelem szigete.

Aligha van még egy olyan hely a Földön ahol ilyen szűk területen ennyi kultúrtörténeti műemlék, emléktárgy és az emberiség valamennyi korszakából származó egyéb alkotás maradt volna fenn, mint itt, Máltán. A történelmi városok szűk macskaköves utcái, a katedrálisok és barokk paloták tündökölnek a ragyogó napsütésben. A 136 kilométer hosszú partszakaszán aprócska kikötők, izgalmas barlangok, toronymagasságú sziklafalak mellett nagyszerű homokos tengerpartok is találhatók. A sziget az aktív mozgásra és kikapcsolódásra vágyók paradicsoma. Ezalatt nemcsak azokat értjük, akik a sportokat részesítik előnyben, hanem minden olyan látogatót akik a tengerparti nyaralás mellett érdeklődnek az ott élő emberek és a helyi történelem iránt. A szigetország hazánkkal együtt 2004-ben az Európai Unió tagjává vált. Fedezze fel Ön is!

Prága

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Csehország az utóbbi időben hatalmas fejlődésen ment keresztül. Szépen helyreállították csodás műemlékeit. Prága, Európa egyik leglátogatottabb városa, nem véletlenül. Oda- és visszaútban sok szép látványosság vár még ránk. Sétálunk Pozsonyban, megismerkedünk Karlovy Vary (Karlsbad) érdekességeivel, és láthatjuk még Brno, Kutna Hora és Telč műemlékeit is.

Santorini

A Kiklád-szigetcsoport legkülönlegesebb tagja ez a Krétától északra fekvő 96 négyzetkilométernyi sziget. A régi görögök Kalliszténak, vagyis a legcsodálatosabbnak nevezték. Egyedülálló természeti adottságait annak köszönheti, hogy vulkáni működés során jött létre. A régen kör alakú szigetnek, amelyet Sztrongülosznak (kereknek) is neveztek, a hatalmas vulkánkitörés során belső része beszakadt és a tengerbe zuhant. Így keletkezett belső, meredek sziklás partvonala, ahol a házakat szorosan egymás mellé építették. Ezt a csodálatos látványt láthatjuk viszont azokon a képeken, amelyek Santorini szigetéről készülnek. A külső partvonal azonban lapos, itt élvezhetik a fürdőzők a fekete vulkáni homokos és különleges, színes kavicsos tengerpartot.

Szicília

Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete, történelme a régi idõkre nyúlik vissza. Megcsodálhatjuk a görög, római, arab és normann kultúrák nyomait egyaránt. Páratlanul szép tájak, homokos és sziklás tengerpartok, csodás mûemlékek és rengeteg napsütés - ez mind SZICÍLIA!

Tunézia

A LEGHÍRESEBB KELETI "KAPU" , az európaiak számára bizonyára Tunézia a legismertebb bejárat a keleti világba. Könnyen elérhető, Magyarországtól mindössze 2 órára, de mégis egy távoli, különös világban, Afrika földjén fekszik. Tunéziának sok arca van; háromezer éves történelmének, egyedi kultúrájának ékes bizonyítékai Hammamet és Sousse medinái, El Jem amfiteátruma, a berberek lakta Matmatai barlangok, Karthágóért, a csodás mediterrán térség birtoklásáért folyó pun háborúk. Észak-Afrika ékkövének másik arcát csodás természeti kincsei és kellemes mediterrán éghajlata nyújtja. A Szahara szélfútta homokdűnéi, finomhomokos tengerpartja, kristálytiszta kék tengere, a bármely évszakban űzhető sportok: vitorlázás, búvárkodás, golf, mind csalogatóan hangzanak a kikapcsolódásra vágyóknak. Modern idegenforgalmi létesítményei, jól kiépített infrastruktúrája, nyugati színvonalú szállodái mellett a tunéziaiak utánozhatatlan, szívélyes vendégszeretete, ami garancia egy felejthetetlen nyaraláshoz. A Kelet titokzatos világának hangulatát próbáljuk megidézni útjainkkal. Akár körutazó programjainkat választja, ahol az ország legfontosabb látnivalóit, kulturális és művészeti emlékeit mutatják be tapasztalt idegenvezetőink, akár a tengerparti pihenés felejthetetlen élményei csábítják, elsődleges célunk, hogy maradandó és kellemes képet nyújtsunk Tunéziáról.